Közreműködők

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Hocus és Lotus kalandjai az 1992-2001 között az EU Socrates Lingua program támogatásával futó projektsorozatnak köszönhetőek. A projekt résztvevői pszichológusok és nyelvészek: Spanyoloszágban: University of Basque Countries (Feli Etxeberria, Xavier Garagorri and Jesus Arzamendi),

Hollandiában: Pedagogical Institute of Amsterdam (Frans Plooij)

Nagy Britanniában: University of Birmingham (Christine O'Hanlon),

koordinátora a római La Sapienza egyetem (Traute Taeschner).

A projektet a római La Sapienza Egyetem kezdeményezte azzal a céllal, hogy tananyag készüljön a kidolgozott elmélethez. Prof.Taeschner elmélete a narratív pszichológia és a kétnyelvűség kutatási eredményeire épülő narratív megközelítés („narrativ format approach”, (Taeschner, 1983, 1991)).

 

A történeteket az olasz illusztrátor Beatrix rajzolta.
A történetek szövegkönyvét a hollandWerktuig színházi stúdió rendezte.

A történetek zenéjét Enzo Pietroparli és Lorenzo Paglieli szerezték, a rajzfilmek főcímdalátLisa Francese és Sebastiano Brusco.

A rajzfilmek a Studio Musicartoon-nál készültek a Dinocroc International és a Rai Fiction koprodukciójában az EU Sokrates Lingua program és Bolzano-Dél-Tirol Autonóm Tartomány anyagi támogatásával.

A tananyagot és a kidolgozott módszertant több európai országban (Olaszország, Németország, Spanyolország, Portugália, Svédország, Franciaország, Anglia) óvodákban és iskolákban próbálták ki.